COLUMN | EILANDHAAR

De ellende begon toen ik mijn eerste stap uit het vliegtuig zette op Hato airport op Curacao. Het duurde hooguit 10 minuten. Plof, knal en daar was het! Sinds die beruchte dag is mijn haarstijl niet meer hetzelfde. Van glamour haar, naar eilandhaar zoals ik het zelf noem. Van enigszins handelbaar, naar volledig uit de band gesprongen losgeslagen krullen.

De eerste dagen heb ik er flink tegen lopen vechten. Accepteren? Ho maar. Geen haar op mijn hoofd die daar aan denkt. Liters conditioner, hele voorraden met haarmaskers heb ik er binnen een week door heen gejaagd. Een cursus vlechten gevolgd, elke avond met een mini-facelift in bed gedoken (zo strak zat mijn haar in een elastiek gewikkeld), zonder enig succes. Elke ochtend kwam ik tot de ontdekking dat er een aantal plukjes haar sterker was dan mijn wil om het tegen te gaan. Ik weet niet hoe ze het flikken, maar zelfs in de houtgreep gaan die haren van mij nog krullen. Met behangplak was het mij misschien nog gelukt. Maar die wet-hair-look trend stamt ondertussen ook al uit 2013. Petten en hoedjes zijn met deze hitte ook niet aan te raden, tenzij je voor de haarstijl van clown Bassie gaat. Plat bovenop en ontploft aan de zijkanten. Nee, nee en nog eens nee.

En zolang ik elke dag met mijn koppie vrolijk in de zon over het eiland huppel, wekelijks hier een plonsje waag in de oceaan en mijn douchestandaarden van 1x per dag naar 2x per dag zijn opgeschroefd, gaat er niks veranderen. De meteoroloog van het eiland kan mij de komende maanden geen belofte maken om de luchtvochtigheid te verlagen. Nee, zelfs niet tegen betaling.

Wat ik wel kan doen? Eindelijk auditie doen voor een rol in de Lion King. Grote kans dat ik die binnensleep.

Nants ingonyama bagithi baba, (Here comes a lion, Father)
Sithi uhm ingonyama (Oh yes, it’s a lion)

Nants ingonyama bagithi baba, (Here comes a lion, Father)
Sithi uhm ingonyama (Oh yes, it’s a lion)

Siyo Nqoba
Ingonyama
Ingonyama nengw’ enambala

Written By

Hoi! Ik ben Tahnee. 27 jaar, loopt het liefst de hele dag in bikini, bestelt liever eten dan dat ze Gordon Ramsay imiteert en is een recordhoudster in uitslapen. Is eigenwijs, creatief, liefdevol en een tikkeltje impulsief. In het weekend aan het kiten, haar wijngehalte opschroeven en de handstand aan het verbeteren. Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *