Dingen die elke expat herkent (deel 1)

Elk land is anders en heeft zo zijn eigen gewoontes en gebruiken. In deze post deel ik een aantal herkenbare punten als Nederlandse expat in Curacao. 

Nice! Onder je Nederlandse vrienden gaat een documentaire viral. Het gesprek op het internet. Deze video moet je zien. Helaas krijg jij als expat deze melding: “De video is niet te bekijken in uw land” En dan zit je nog wel op de Nederlandse Antillen. Maar helaas, je zal met een proxy aan de slag moeten.

Maar.. mijn Netflix biedt wel al de nieuwste series en films uit Amerika aan die in NL nog niet beschikbaar zijn. Nieuwe serietip: Billions.

Wanneer je skypegesprekken wilt inroosteren met je vrienden en familie, stel je altijd deze vraag: 6 uur jouw tijd of 6 uur mijn tijd?

Op een feestje ontvang je een compliment over je jurkje en wordt er gevraagd waar je deze gekocht hebt. In plaats van een winkel te benoemen, noem je een land: Nederland/ Curacao/ Mexico/ Amerika.

Als je een datum wilt noteren twijfel je of je eerst met de dag begint en dan de maand, of juist andersom.

Je voelt nostalgie voor muzieknummers in een taal die je niet begrijpt. Op dat ene zinnetje na wat je keihard kan meezingen, en dus ook doet.

Het vliegtuig uitstappen met kleding voor een totaal ander seizoen. Ik ken tenslotte alleen maar de zomer. Knap lastig naar huis gaan in de winter zonder winterjas en laarzen.

Dat brengt mij op het volgende punt; niet kunnen shoppen in je thuisland. Want ja, wat moet je met de nieuwste wintercollectie in een land waar het altijd boven de 30 graden is en de zon altijd schijnt.

Alles wat je koopt in je hoofd nog terugrekenen in de valuta die je gewend bent vanuit je thuisland. Even denken; 20 gulden, is omgerekend 10 euro. Koopje dus!

Dagelijks nog diverse nieuwssites afgaan van je thuisland om een beetje op de hoogte te blijven.

Zonnige groet uit Curacao!
X – Tahnee

 

Written By

Hoi! Ik ben Tahnee. 27 jaar, loopt het liefst de hele dag in bikini, bestelt liever eten dan dat ze Gordon Ramsay imiteert en is een recordhoudster in uitslapen. Is eigenwijs, creatief, liefdevol en een tikkeltje impulsief. In het weekend aan het kiten, haar wijngehalte opschroeven en de handstand aan het verbeteren. Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *