DINGEN DIE ELKE EXPAT HERKENT (DEEL 2)

Elk land is anders en heeft zo zijn eigen gewoontes en gebruiken. In deze post deel ik een aantal herkenbare punten als Nederlandse expat in Curacao. 

Na zoveel maanden nog steeds verdwaald raken in de supermarkt en je blijven verwonderen over het aanbod. Daar komt nog een aparte blogpost over!

Omschrijf ‘thuis’. Is waar je op dit moment woont je thuis? Ik betrap mezelf er vaak op dat ik NL nog als thuis beschrijf. Maar dat doe ik ook voor Curacao. Lastig.

Na 7 maanden in een auto rijden met automaat en dan in een schakelauto gaan zitten. Vreemd. Heel vreemd. Alsof je weer opnieuw begint met leren autorijden.

Fietsen! Ze zeggen dat je fietsen nooit verleerd. Maar ik heb het al ruim 7 maanden niet meer gedaan.

Geen netcodes intypen als je een telefoonnummer belt. Curacao heeft deze namelijk niet. Daarnaast ben je continue aan het afwisselen met nummers. Een lokaal nummer voor de mensen op het eiland, en je Nederlandse whatsapp nummer voor familie en vrienden in NL.

Pannenkoeken zijn dikker. En voor ontbijt in plaats voor diner.

Eerst je benzine betalen, dan pas gaan tanken. Heb je teveel betaald? Terug lopen om de rest van je geld terug te krijgen.

Online bankieren lukt je niet, waardoor je een uur in de rij bij de bank moet staan om je te laten helpen. Thuis was je er een pro in. Daag talent.

Je karate skills upgraden. Muggenjacht is een serieuze zaak en vergt snelle ingewikkelde moves.

Bon Siman (‘een goede week’) roepen op maandagochtend naar iedereen die je tegenkomt.

Verkeersregels zijn anders. Rechts voorrang? Nee, alleen rechtdoor heeft voorrang. Daarna groot voor klein, snel voor langzaam en hard voor zacht. Rotondes zijn helemaal hilarisch en doodeng volgens de local. Deze kan je namelijk alleen maar oprijden als er niemand anders op de rotonde zit. Ahum.

Written By

Hoi! Ik ben Tahnee. 27 jaar, loopt het liefst de hele dag in bikini, bestelt liever eten dan dat ze Gordon Ramsay imiteert en is een recordhoudster in uitslapen. Is eigenwijs, creatief, liefdevol en een tikkeltje impulsief. In het weekend aan het kiten, haar wijngehalte opschroeven en de handstand aan het verbeteren. Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *