Kiten | Lessen volgen op het eiland

Hoe ga ik jullie ervan overtuigen dat ik in het weekend op een kiteboard sta? Ik gooi mezelf namelijk standaard in de hokjes ‘onsportief type’, ‘bankhanger’ en ‘liever lui dan moe’. Maar stiekem is dat onzin. Ik sport minstens drie keer in de week, ren zonder warming-up of voorbereiding zo 5 kilometer op de loopband en eet echt niet elke avond een zak chips leeg (I wish!).

Misschien moet ik mezelf overtuigen, net zoals ik mezelf af en toe versteld doe staan van alle nieuwe dingen die ik hier doe op het eiland. Dingen die ik vroegaahh niet bij mezelf vond passen, maar lekker toch doe. En dat voelt goed!

Zo ben ik een aantal maanden geleden met vriendlief gestart aan het volgen van kitelessen. Je weet wel. Zo’n grote vlieger in de lucht, waar je zelf aan vastgebonden zit en dan ook nog eens je balans moet kunnen vinden op een board. En als je eenmaal staat, gaat die kite (en jij dus ook) echt snoeihard over het water! Geen stoppen aan. Max Verstappen is er niks bij.

Kiten op curacao

Kiten op Curacao

Al mijn kitelessen volg ik bij Tjapko (eigenaar van www.kitingcuracao.com) vlakbij Sint Willibrordus, waarbij de wind altijd aanlandig is. Oftewel, als je het helemaal verkloot kom je altijd terug aan land. Toch een fijn gevoel voor een beginner.

Daarnaast alle credits voor Tjapko die mij verliefd heeft gemaakt op het kiten. Bij elke andere leraar was ik allang gestopt. Tjapko is namelijk iemand die geduld heeft, af en toe schuine humor, maar vooral passie voor zijn vak en waar veiligheid voorop staat. In je eerste lessen leer je dan ook eigenlijk wat er allemaal mis kan gaan en hoe je ervoor zorgt dat jij het in ieder geval overleeft, je kite is een tweede verhaal. Klinkt heftig, is het niet. Daarnaast is hij altijd te porren voor weddenschappen met als inzet Presidente (bier voor de niet-lokalen onder ons).

13958059_1203339306373912_1222104614911829619_o

Whoop, whoop! Ik sta! Let je op? Ik sta!

Tuurlijk, dit is een momentopname. En ik lig vaker in het water, dan dat ik op het board sta. Gelukkig is Carmen (de vrouw van Tjapko) een uitstekende fotograaf en post ze alleen foto’s op hun facebookpagina waar ik op het board sta. De foto’s waar ik face front het water induik, liters zout water via mijn neus of via mijn mond rechtstreeks in mijn maag krijg laat ze achterwege. Een topper! Ik zei het je toch 😉

14114916_1210015735706269_4689452564598992079_o

Momenteel zit er weinig vooruitgang in mijn kiteskills. Geen wind en een klein beetje angst zijn hiervan de oorzaak. Tijdens het kiten heb ik namelijk een keer een flinke smak op het water gemaakt, waardoor ik een whiplash heb opgelopen. Gevolg; 2 weken elke dag misselijk. Maar nu vriendlief zijn eigen kitespullen heeft gekocht en ik meer wil dan alleen zijn kite afspuiten en schoonmaken, gaat het weer kriebelen. Nu is het alleen wachten op die wind!

Wil jij nu ook leren kiten? Dan kan ik je Tjapko zeker aanraden. Neem eens een kijkje op zijn website: www.kitingcuracao.com en op zijn Facebookpagina voor foto’s en een impressie.

Written By

Hoi! Ik ben Tahnee. 27 jaar, loopt het liefst de hele dag in bikini, bestelt liever eten dan dat ze Gordon Ramsay imiteert en is een recordhoudster in uitslapen. Is eigenwijs, creatief, liefdevol en een tikkeltje impulsief. In het weekend aan het kiten, haar wijngehalte opschroeven en de handstand aan het verbeteren. Enjoy!

2 Comments

 • Hoi Tahnee,
  Wat leuk een blog! Fijn te lezen dat je alllemaal dingen bent gaan doen die je vroeger niet voor mogelijk hield.
  Ja, het andere weer en andere land maken een ander mens van je, zelfs in de korte tijd die ik er was heb ik dat ervaren.
  Blijf genieten! Stoer dat kiten, goed van je dat je al blijft staan, lijkt me razend moeilijk.
  xx maria

 • Hoi lieverd!
  Wat ben ik toch apetrots op zo’n stoere lieve dochter, die mij altijd laat glimlachen (of keihard hardop) wanneer ik je grappige creatieve teksten lees op je blog! Dikke knuffels van mama Xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *