Nationaal park Shete Boka

Aan de noordkust van Curacao is het een stukje ruiger dan je waarschijnlijk op de meeste vakantiefoto’s ziet. Het is een plek waar je niet zomaar een verfrissende duik gaat nemen, aangezien de oceaan er heel erg ruig en wild is. De golven klappen daar met een ongelofelijk geweld op de rotsen. En dat is spectaculair om te zien.

Shete Boka betekend letterlijk ‘de 7 inhammen’. Het gebied is 10 kilometer lang en het is de favoriete plek van verschillende zeeschildpadden om daar hun eieren te leggen.

Het park is dagelijks geopend van 09.00 – 17.00 uur. Het is aan te raden om vroeg in de ochtend te gaan aangezien er in het park nauwelijks tot geen schaduw is. Het waait er wel heerlijk, wat weer verradelijk is. Je denkt niet te hoeven smeren met zonnebrand, maar je bent na een uurtje wel roder dan rood.

2016-04-28-11-33-37

2016-04-28-11-33-29

Wanneer je bij het park arriveert,┬ástop je eigenlijk al direct bij een klein loketje. Hier betaal je een entreeprijs van 10 gulden, omgerekend zo’n 5 euro. Als local betaal je slechts 3 gulden op vertoon van je sedula (identiteitsbewijs). Je ontvangt hier ook een kaart met alle inhammen en de route.

Deze route kan je op 2 manieren doen; te voet of per auto. Met de auto kan je dichtbij elke inham parkeren, maar zal je toch kleine stukjes moeten lopen. Ga je te voet, dan ben je wel minstens anderhalf uur bezig met de route. Let erop dat je stevige schoenen aantrekt, op je slippers is het echt onhandig. Ik spreek uit ervaring. Het gebied is rotsachtig, waardoor je alle scherpe puntjes door je zool heen voelt prikken. Op mijn geliefde All Stars was het goed te doen, maar ik beklim daar dan ook bergen mee. Zelf invullen wat voor jou handig is en wat je pijngrens is.

Extra tips:

– Neem voldoende water mee. Het is warm, en of je wilt of niet; je gaat zweten en dan is het lekker om een slok water te nemen. Er zit een klein eettentje bij de ingang met een toilet. Hier kan je eventueel ook drinken/eten kopen. Probeer daar ook eens de lokale specialiteit; Leguanen soep. Het schijnt naar kippensoep te smaken, maar ik blijf er ver van verwijderd.

– Ben je sportief? Dan zou ik gaan lopen. Ben je wat slechter te been, dan zou ik de auto pakken.

2016-04-28-11-33-24

2016-04-28-10-59-49

Written By

Hoi! Ik ben Tahnee. 27 jaar, loopt het liefst de hele dag in bikini, bestelt liever eten dan dat ze Gordon Ramsay imiteert en is een recordhoudster in uitslapen. Is eigenwijs, creatief, liefdevol en een tikkeltje impulsief. In het weekend aan het kiten, haar wijngehalte opschroeven en de handstand aan het verbeteren. Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *