Tahnee, 27 jaar en begin 2016 verhuist van Eindhoven (Nederland) naar Willemstad (Curacao). Nee, ik ben niet het type dat altijd de wereld over wilde reizen en droomde over het buitenland. Geloof mij, ik vond Amsterdam al te ver weg. En toch heb ik na een vakantie in mijn eentje besloten om aan de andere kant van de oceaan te gaan wonen. 8630 kilometer verwijderd van familie, vrienden, stroopwafels, tompoucen (ja, sinds mijn emigratie kan ik nergens anders meer aan denken, I don’t know what happend) en mijn vertrouwde omgeving.

Wat mij bezielde? Het was een combinatie van ‘nu of nooit’ en heel cliche je gevoel achterna durven te gaan. Ik ben er van overtuigd dat je keuzes met je gevoel moet maken, zo kies je altijd het juiste. En dat is precies wat ik deed!

En laten we eerlijk zijn; Curacao voelt heel erg als Nederland, alleen in plaats van 10 zonnige dagen per jaar, zijn het er hier 365. Voor de rest spreekt hier bijna iedereen Nederlands, is er een Albert Heijn voor als je wilt toegeven aan die stroopwafel-cravings en is je familie maar een whatsappje, belletje of Facetime-momentje van je verwijderd. Als bonus heb je hier de meest prachtige stranden, voelt het weekend als vakantie, blijft de blauwe oceaan je verbazen en zijn de vrijdagavonden gewoon relaxter op Curacao.

Op deze blog deel ik mijn ervaringen, avonturen, belevenissen, hoogtepunten, dieptepunten als expat met je. Verklap ik je de mooiste plekjes op Curacao en houd ik alle mensen van wie ik houd op de hoogte!

Zonnige groet vanuit Curacao!

X – Tahnee