To do | Christoffelberg beklimmen

De meeste mensen komen naar Curacao voor de prachtige stranden en voor de allermooiste oceaan van de hele wereld! En ja, dat zeg ik omdat ik er zelf woon en omdat het gewoon zo is. Punt. Feit.

Maar, mocht je nu sportief en actief willen doen. Daar bedoel ik niet het sprintje naar de zee mee. Dan kan je richting Westpunt rijden naar het Christoffelpark om de Christoffelberg te beklimmen, het hoogste punt van Curacao met 372 meter. Ik raad het iedereen aan, het uitzicht op de top is het mooiste souvenir wat je mee naar huis kan nemen.

Vertrek vroeg! Dan is de temperatuur maar 36 graden in plaats van 43 graden, brandt de zon nog niet zo fel en heb je meer kans om de top te behalen. Het park is vanaf maandag t/m zaterdag al geopend om 07.30 uur en op zondag vanaf 06.00 uur. Na 11.00 uur mag je de berg niet meer op vanwege de hitte.

img_7808

Bij het loket haal je een entreekaartje voor het park. Als toerist betaal je omgerekend zo’n 10 euro. Daar steun je gelijk ook het onderhoud van het park mee. Voor locals (op vertoon van je sedula) bedraagt de prijs omgerekend 4 euro. Met je entreekaartje kan je door de slagboom heen van het park. Vanaf dat punt kan je besluiten om naar de berg te gaan lopen. Dit is een wandeling van zeker een uur. Ik raad je aan om met de auto door te rijden tot aan de voet van de berg. Parkeer de auto, trek je wandelschoenen aan, neem je flesje water mee en start.

Het pad wijst je de weg, daardoor is het onmogelijk om te verdwalen. De eerste meters zijn goed te bewandelen, daarna wordt het pad al wat ruiger, steiler en rotsachtiger. Dit is het moment dat je ademhaling sneller gaat, je begint te hijgen en het zweet langzaamaan over je rug gaat lopen. Je beenspieren ga je voelen, de vraag ‘Waarom ben ik hier in godsnaam aan begonnen?’ gaat opspelen en als je geluk hebt ben je al bij het eerste bankje waar je even kan rusten.

Christoffelberg beklimmen - Curacao - expat - Tahnee
Christoffelberg beklimmen - Curacao - expat - Tahnee
Christoffelberg beklimmen - Curacao - expat - Tahnee

De laatste meters naar de top zijn letterlijk klimmen. Je gaat je handen nodig hebben om je vast te houden aan rosten om jezelf omhoog te takelen. Nee, het is niet gevaarlijk en je hoeft geen bodybuilder te zijn. Je kan dit! Het is alleen makkelijker als je je handen hier gaat gebruiken.

En dan… sta je op de top! Word je beloont met een heerlijke wind en het mooiste uitzicht wat je in tijden hebt gezien. Al die vermoeidheid ben je in een klap vergeten. Puur geluk is nog het enige wat je ervaart.

Christoffelpark beklimmen - Curacao - Expat T - Tahnee - emigreren naar Curacao
Christoffelpark beklimmen - Curacao - Expat T - Tahnee - emigreren naar Curacao
Christoffelpark beklimmen - Curacao - Expat T - Tahnee - emigreren naar Curacao
Christoffelpark beklimmen - Curacao - Expat T - Tahnee - emigreren naar Curacao

Tips

– Vertrek vroeg in de ochtend. Je maakt het jezelf daar makkelijker mee. De zon is nog niet zo fel, waardoor de temperatuur op zijn aangenaamst is.

– Trek stevige wandelschoenen aan. Dat hoeven echt geen bergschoenen te zijn. Voor mij volstaan sportschoenen of mijn All Stars. Er liggen veel stenen waardoor het onprettig is om met hele dunne zolen te lopen.

– Neem voldoende water mee. Ik heb altijd een flesje van 0.5 liter bij. Maar, voor een beginner is een liter per persoon wel aan te raden.

– Vergeet geen snack voor boven op de berg. Dat is het moment om tot rust te komen en je energielevel weer op peil te brengen. Een banaan voldoet.

– Rij met de auto tot aan de voet van de berg. Je bent dan nog zeker drie kwartier/ uur aan het lopen en aan het klimmen voordat je helemaal boven bent.

– Vergeet onderweg niet te genieten van het uitzicht wat je dan al hebt. Een deel van de klim is windstil, omdat de berg de wind blokkeert.

– De terugweg gaat vele malen sneller en is absoluut niet zwaar om te doen. Als je vroeg gaat, kom je bij je afdaling de mensen tegen die nog met de klim bezig zijn. Het is een lekker gevoel om te weten dat jij het al gehaald hebt en deze mensen te motiveren door te zeggen dat ze er bijnaaaa zijn.

Zonnige groet uit Dushi Korsou!
X – Tahnee

Written By

Hoi! Ik ben Tahnee. 27 jaar, loopt het liefst de hele dag in bikini, bestelt liever eten dan dat ze Gordon Ramsay imiteert en is een recordhoudster in uitslapen. Is eigenwijs, creatief, liefdevol en een tikkeltje impulsief. In het weekend aan het kiten, haar wijngehalte opschroeven en de handstand aan het verbeteren. Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *