Voordelen van emigreren naar Curacao

Ondertussen woon ik alweer ruim een half jaar op de prachtige rots (vanwege het gesteente in de grond) Curacao. Vandaag ga ik je vertellen wat de voordelen zijn van wonen op Curacao. Leuk om te weten en handig voor de mensen die overwegen om dezelfde stap als ik te maken en Nederland in te ruilen voor een tropisch eiland.

De zon schijnt hier elke dag! 
Ja, ik vind het heerlijk. Het gehele jaar is de temperatuur hier gemiddeld 30 graden met een uitloop van de winter naar de zomer van 3 graden extra. Hopi warm kan je wel zeggen, maar met de passaatwind is het heerlijk vertoeven. Daarnaast wen je redelijk aan de temperatuur. Hoewel het probleem van zweten in een auto zonder airco blijft. Maar dat accepteer je vanzelf.

Geen kledingcrisis in de ochtend en dat scheelt stress
Bikini, jurkje of een kort broekje met een hemdje. Mijn hele kledingkast bestaat uit zomerkleding. Kijk je in Nederland nog eerst uit het raam, om het weer voor die dag in te schatten. Is hier niet nodig. Daarnaast merk ik dat ik minder materialistisch ben geworden. Bestond mijn kledingkast in Nederland uit minimaal 150 kledingstukken, hier zit ik ruim onder de 30 stuks. En dat is prima!

Nederlands spreken
Oke, het is misschien een tikkeltje saai en minder avontuurlijk om naar een land te emigreren waar ze dezelfde taal als je thuisland spreken, maar handig is het wel. En als je wil kan je nog steeds je boodschappen doen bij de Albert Heijn, je frikandel speciaal bij het lokale friethuis halen of een haring op zaterdag bij een vistentje.

Het buitenleven
Rende ik in Nederland naar buiten als de zon scheen, hier leef ik buiten. Lig ik niet op het strand, dan zit ik wel buiten in de tuin bij ons huis. Ontbijten, lunchen, dineren, tv-kijken, werken, relaxen; we doen alles buiten. Het huis gebruiken we alleen om te slapen, te koken en te douchen. We hadden prima zonder woonkamer gekund, aangezien we er werkelijk echt nooit, maar dan ook nooit zitten. Vorige maand hebben we onze goede bank buiten gezet. Door de zon verkleurt de bank binnen no-time, maar hij zit veel relaxter en vriendlief en ik kunnen er samen op liggen.

Het weekend voelt als vakantie
Wanneer je vrij bent, rij je binnen 10 minuten naar het dichtstbijzijnde strand omringd door tropische palmbomen. Het zonnetje en de blauwe oceaan stellen je nooit teleur. Wanneer je dan met je voeten in het zand zit, voelt het als vakantie. Voor mij gaat dat helemaal op als ik tussen de toeristen zit en aan de bar een drankje bestel en de volgende vraag krijg; hoe lang ben jij hier op vakantie? – Niet, ik woon hier! Het is zo verslavend en leuk om dat te kunnen vertellen tegen vakantiegangers. Ik woon, waar jij op vakantie gaat. En daar ben ik stiekem heel trots op.

Niet zo nauw met regeltjes
Op Curacao heerst een heel relaxed sfeertje. Alles gaat poko poko (langzaam) en je leert geduld op te bouwen. Want alles gaat op zijn gemakje. Daarnaast zijn ze niet al te nauw met regeltjes. Zo stappen mensen hier met drank op achter het stuur. Nu kan ik nog prima rijden met twee of drie wijntjes achter mijn kiezen, maar er zijn hier ook mensen die na een hele fles rum nog straalbezopen achter het stuur kruipen. Alles heeft zo zijn voor- en nadelen.

In de volgende post deel ik de mogelijke nadelen van wonen op Curacao met je.

Met zonnige groet,
X – Tahnee

Written By

Hoi! Ik ben Tahnee. 27 jaar, loopt het liefst de hele dag in bikini, bestelt liever eten dan dat ze Gordon Ramsay imiteert en is een recordhoudster in uitslapen. Is eigenwijs, creatief, liefdevol en een tikkeltje impulsief. In het weekend aan het kiten, haar wijngehalte opschroeven en de handstand aan het verbeteren. Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *