Weekoverzicht #43 op Curacao

Elke maandag deel ik een weekoverzicht met foto’s. Ja, vandaag is het dinsdag. Maar, ik woon op een eiland en daar wil nog wel eens de stroom uitvallen voor enkele uren. Dat gebeurde gisteren. Geen licht, geen stroom, geen airco en geen wifi. Compleet afgesloten van de rest van de wereld. Voor eventjes dan.

De foto’s starten vanaf afgelopen weekend aangezien ik toen pas op dit idee kwam. Vanaf volgende week, deel ik de gehele week met je.

Zaterdag

Op zaterdag heb ik mij van mijn sportiefste kant laten zien door in de ochtend de Christoffelberg te beklimmen. Om 08.00 uur stonden we onderaan aan de berg om binnen drie kwartier op de top te staan. Deze keer met minder gehijg en minder zenuwinzinkingen dan de eerste keer. Er volgt deze week een aparte update over de Christoffelberg zelf, maar voor nu alvast wat foto’s.

expat t - curacao - emigreren - Christoffelberg beklimmen

expat t - curacao - emigreren - Christoffelberg beklimmen

expat t - curacao - emigreren - Christoffelberg beklimmen
Boven hebben we vooral genoten van het uitzicht. Je kan zo ver kijken! En mocht je twijfelen of Curacao een eiland is, nou vanaf de top wordt dat ook nog eens bevestigd. Overal waar je kijkt zie je de oceaan het eiland omringen.

Na de klim van de Christoffelberg zijn we naar Karakter gereden. Ons favoriete plek om het weekend door te brengen. De staff kent ons al bij naam, dat zegt genoeg toch 😉

Voordat je bij Karakter de trap naar beneden af loopt, zie je dit uitzicht! Blijft mooi. Blijft mij verbazen.

img_7813
curacao - emigreren - karakter - Tahnee - Expat T - blog

Van al dat geklauter op die berg hadden we trek gekregen. Dus wat doe je dan? Juist je lekker laten bedienen en voor een gezonde salade kiezen. De salade was al op voordat ik er een foto van had kunnen maken. haha.. De volgende keer!

In de middag zijn we onderweg naar huis nog gestopt bij een supermarkt. Snel wat boodschappen gekocht voor een BBQ. Het is heerlijk om in de supermarkt rond te dwalen, je te verbazen over de belachelijke hoge prijzen af en toe, en je laten verrassen door het aanbod.

img_7814

img_7816

Frisdrank in de meest chemische kleuren is hier trouwens hip. Ja, het smaakt net zo chemisch als het eruit ziet en als je pech hebt, vallen de eerste tanden eruit na je eerste fles frisdrank.

In de avond hadden we 2 kaartjes voor Flavors. Het deed mij een beetje denken aan Eindhoven Culinair; wijntjes, hapjes, muziekje en in de buitenlucht.

expat T - Tahnee - curacao - Emigreren - blog - Flavors

expat T - Tahnee - curacao - Emigreren - blog - Flavors

expat T - Tahnee - curacao - Emigreren - blog - Flavors

expat T - Tahnee - curacao - Emigreren - blog - Flavors

Op het begin van de avond was het nog redelijk rustig, maar het werd al snel drukker.

expat T - Tahnee - curacao - Emigreren - blog - Flavors

expat T - Tahnee - curacao - Emigreren - blog - Flavors

Dit was zoooo genieten! Risotto-bitterballen. Jum!! Er zat een sausje bij met spinazie. Echt te lekker!

img_7833

img_7835

img_7840

img_7843

Food, food en nog eens food. En ondanks dat we in de hellweken zitten met gezond eten, was dit onze ‘treat’. Wij hebben verder ook netjes alleen maar water gedronken deze avond. Best lastig als wijnliefhebbers.

img_7846

img_7849

Zondag 

Zondagochtend zijn we eerst gaan sporten om daarna naar onze kitespot te rijden. Helaas, was er te weinig wind om echt goed te kiten. De avond sloten we af met een geslaagde BBQ bij de collega van vriendlief. Hopi gezellig!

Sporten doe ik bij een sportschool in een hotel. En hier loop ik dan iedere keer voorbij. Echt een plaatje!

Kiten - curacao - emigreren - blog - expat T - Tahnee

In de middag zijn we richting Westpunt gereden (45 min) naar onze kitespot. Helaas stond er te weinig wind en konden we na 2 uurtjes alweer inpakken.

14914603_10206974937204071_176316853_n
Checklist: krullen die niet in bedwang te houden zijn? Check! Ook wel ‘Eilandhaar’ genoemd door mij. Komt een column over, kan je lachen. UV-shirt aan? Check! Zonder verbrand je als local ook levend op het water. Moeilijk kijken? Check! Kiten is ook verdomd lastig.

14889937_1286666238041218_5765419987148988601_o

Maandagochtend was ik zo lief geweest om de kite van vriendlief schoon te spoelen, uit te hangen en daarna ook nog in te pakken. Zijn kite is 12m2. Gelukkig hebben we een ruime tuin.

Kiten - curacao - emigreren - blog - expat T - Tahnee

img_7695
Dat was mijn eerste weekoverzicht! Vanaf volgende week ga ik de dagen beter bij houden.

Zonnige groet vanuit Dushi Korsou!
X – Tahnee

Written By

Hoi! Ik ben Tahnee. 27 jaar, loopt het liefst de hele dag in bikini, bestelt liever eten dan dat ze Gordon Ramsay imiteert en is een recordhoudster in uitslapen. Is eigenwijs, creatief, liefdevol en een tikkeltje impulsief. In het weekend aan het kiten, haar wijngehalte opschroeven en de handstand aan het verbeteren. Enjoy!

3 Comments

  • Ha Tahnee,
    Leuk je belevenissen te volgen zo. Ik heb ook van dat eilandhaar, zoals je dat noemt, maar kan het niet vastzetten of -binden, want daarvoor is het te kort. Ik laat het maar gaan.
    Leuke foto’s en zo fris als je bovenop die Christoffelberg staat! Ik vond het een hele klim. Oefenen baart dus kunst. Goed bezig jullie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *